Archiv

HOLLAND – Arriva Vechtdallijnen GTW zum Plan-V umlackiert

Seit 1985 sind auf dem Abschnitt Zwolle–Emmen Züge der ‘Nederlandse Spoorwegen’ gefahren, besser bekannt als Plan-V oder die gelben Bananen. Der Regionalverkehr auf der Strecke wurde 2007 neu ausgeschrieben, daraus ging ARRIVA als Gewinner hervor und hat dieses Jahr (2012) den Betrieb aufgenommen, allerdings mit neuem Zugmodell. Den weniger schönen Stadler Rail Gelenktriebwagen. Das gefällt einigen gar nicht wie die Pressemeldung des DE TELEGRAAF zeigt, einer der neuen GTW´s wurde in der Nacht zum 28.11.2012 komplett umlackiert, zum Plan-V

Trein van Arriva kleurt NS
Door Harry van Gelder
AMSTERDAM – Graffity-spuiters hebben gisternacht een spiksplinternieuwe blauwe designtrein van Arriva voor de helft overgespoten in het geel en blauw van een NS-intercity.

Directeur Anne Hettinga van Arriva spreekt van een ,,misdadige sabotage-actie’’. ,,Onze mensen hebben de afgelopen twee jaar zich keihard ingespannen om op 9 december het traject Zwolle-Emmen vlekkeloos te gaan rijden. Dit is een klap in hun gezicht. Kennelijk zijn er mensen die ons dit niet gunnen.’’

Volgens Hettinga kost het veel inspanning en tienduizenden euro’s om de trein weer bedrijfsklaar te maken. ,, Maar het moet wel, want we hebben vanaf 9 december alle treinen, nodig.’’

De Arriva-topman laat het er niet bij zitten. ,,We hebben aangifte gedaan. De verf wordt onderzocht en ook worden alle camerabeelden uitgelezen. De topman van Arriva heeft goede hoop dat de daders kunnen worden gepakt. ,, Het is raar dat het moet, maar we gaan nu bewakingdiensten instellen om ons materieel te beschermen. ‘’

Quelle: De Telegraaf
Photos: flitsservice